Het weer in België

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 11:45

Het weer in België is niet altijd goed voor het humeur. Ofwel regent het dagen aan één stuk of het is 30 graden en soms is het gewoon lekker aangenaam! Hallelujah! 

 

Ik, als fotograaf/ dierenoppas hou er altijd rekening mee dat het aangenaam is voor het model of dier. Bij warm weer dan geef ik meer knuffels of zorg ik voor verkoeling in de bossen. Het is zeker niet aan te raden om met een hond te gaan wandelen als het 30 graden is op straat. Want dan kunnen de pootjes verbranden of bij een zwakkere hond dan kan die ademhalingsproblemen krijgen. Ik kijk altijd naar de conditie van de hond en of er schaduw aanwezig is tijdens de wandeling. Heb je een hondenras met een platte snuit, een hond die te zwaar is of een oude hond? Wees dan zeker alert als het te warm is! Deze honden zijn zeer hoge risicogevallen. Laat zeker je hond niet achter in de auto. Is je hond hond oververhit, neem dan een natte handdoek en leg die op de buik en in de liesstreek. Nooit op de rug van de hond. Paarden kan je dan weer goed afkoelen door heel hun lichaam nat te maken. Vooral tussen de benen en hun buik.

 

Ook als fotograaf verzet ik al wel eens mijn shoots omwille van het slechte of warme weer. Ik heb geen studio en ben afhankelijk van de natuur. Een paard dat al zwetend dazen aantrekt, blijft niet stilstaan. Een hond die het te warm heeft, laat zijn tong hangen en is constant aan het hijgen.  Je wil tenslotte zelf ook niet zwetend op de foto. Dus plan ik in de zomer meestal ochtend of avond shoots in. Het regent natuurlijk ook veel in België. Als de shoot het toelaat dan verzet ik deze op andere dag. Anders heb ik een binnen locatie die ik gebruik bij communies en hondenfotografie. 

 

Enkele tips om je dier te verwennen tijdens deze tropische dagen.

🐾 Een paard kan je watermeloen geven. Ze vinden het lekker en er zit veel vocht in. (wel zonder schil en pitjes geven!) 

🐾 Gooi een appel of een wortel in de drinkbak zodat het paard ook voldoende gaat drinken.

🐾 Voor je hond kan je speciale ijsjes kopen.

🐾 Ga met je hond zwemmen, maar let op voor blauwalg!

🐾 Je kan speciale koelmatten kopen voor je hond en kat.

🐾 Maak de oren van je kat, hond of konijn een beetje nat, daar koelen ze snel van af.

🐾 Konijnen kan je helpen met koelelementen in hun hok te leggen waar ze tegen kunnen liggen. 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.