Ik ben Astrid Steurs:

Een veertiger (41) met een bachelor grafische vormgeving met fotografie en Photoshop als lievelingsvakken. Mijn passies zijn dieren en fotografie dus bundelde ik ze samen in mijn bijberoep Pets & Pics. Ik ben freelance fotograaf bij Onderox magazine. 

 

Ik en Flip zijn samen van 2003. We houden van reizen, onze dieren en simpele kleine geluksmomentjes. We genieten graag van het leven. Enerzijds hou ik er enorm van om soms eens helemaal los te gaan op een feestje met vriendinnen. Dansen en lachen, heerlijk.  En anderzijds kom ik helemaal tot rust als ik in de natuur ga stappen met mijn paard Caliber of ga wandelen met onze hond Jack.

 

Hoe het allemaal begon:

Ik ben met fotografie begonnen als tiener, toen liep ik altijd rond met een kleine camera. Destijds gebruikten we nog fotorolletjes, en ik nam graag foto's van de dieren die bij ons thuis rondliepen. Naarmate ik ouder werd en begon met paardrijden, werd de camera mijn metgezel, soms tot lichte ergernis van mijn vriendinnen. Maar uiteindelijk waardeerden ze wel de leuke foto's die ik van hen maakte. Op de manege legde ik vooral de paarden vast, maar ook tijdens feestjes ging de camera mee, omdat de GSM destijds nog niet bestonden. Ik genoot ervan om herinneringen vast te leggen, zoals mijn eerste hondje Sam, mijn favoriete paarden Nirando en Othello uit die tijd. Deze beelden laten me die periode opnieuw beleven. Toen ik grafische wetenschappen ging studeren, werd fotografie een van mijn lievelingsvakken, samen met Photoshop. De overgang van filmrolletjes naar een digitale camera was helemaal top, en ik raakte nog meer in de ban van fotografie. Mijn enthousiasme laaide vooral op toen ik mijn eigen paard Hugo kreeg en voor het eerst op reis ging. 1000 foto’s werden er genomen en bewerkt op PC. Zelfs nu, vele jaren later, blader ik nog steeds door mijn foto's. Vooral na het overlijden van mijn moeder besef ik hoe belangrijk foto's zijn. Het zijn simpelweg prachtige herinneringen aan momenten die misschien nooit meer terug zullen keren. Het is de beste manier om momenten levend te houden.

 

Wist je datjes:

* Ik al 20 jaar samen ben met mijn vriend, Flip maar dat we gelukkig niet getrouwd zijn.

* Ik een echte natuurliefhebber ben maar ook graag eens een keertje in een stad rondloop.

* Ik ons mama haar motto volg: "zonder regen, geen bloemen" maar mama te veel is te veel...

ik ben dan wel een herfsttype, te veel regen is echt niet goed voor mijn humeur.

* Ik graag reis maar ik het vreselijk vind bij de douane.

* Ik een feestbeest ben maar toch ook een echte huismus kan zijn en van rust hou.

* Ik heel goed alleen kan zijn en er ook echt kan van genieten maar ik mijn vriendinnen en familie niet kan missen.

* Ik heuse concerten geef in de auto maar ik geen noot kan zingen.

* Ik 0.00% geduld heb maar als ik mijn job beoefen dan heb ik tonnen geduld omdat ik het zo graag doe.

* Ik bewust geen kinderen heb maar er zo van hou om ze vast te leggen op foto.

* Ik een grafische opleiding heb gevolgd maar ik niet heel de dag achter een pc wil zitten. Ik heb nu eenmaal geen zittend gat!

 

Zo nu weten jullie weer wat meer over mij!

 

Willen jullie meer weten over mij? Volg me dan op Social Media!